منقل ویلایی
منقل آتشدانی است که با آن آتش منقل را نگهداری میکنند. از منقل برای پخت غذا به روش کباب کردن استفاده میشود. غذایی را که با منقل پخته میشود کباب میگویند. مانند شیش کباب، جوجه کباب، کباب چنجه، کباب کوبیده…
منقل ویلایی همان منقل است با تفاوت اینکه این منقل دارای پایههایی جهت نگهداری قسمت آتشدان با ارتفاع از زمین میباشد که این باعث راحتی افراد در استفاده از منقل و پخت کباب میشود.
همانطور که میدانید گرمای چوب و زغال برای انسان بسیار دلچسب هست و نسبت به گرمای تولیدشده توسط برق، گاز و مواد نفتی بسیار متفاوت است و به لحاظ احساسی موجب نشاط روحی انسان میگردد و بعضی انسانها از بوی زغال هنگام سوختن لذت میبرند و این به سبب نزدیکی شدید آن به طبیعت و مواد معدنی موجود در آن است و از گذشتههای دور همدم انسان بوده و هست.
زغال از چوبهای خشکشده و بلااستفاده باغها و جنگلها تهیه میشود و خاکستر آن نیز برای خاک بسیار مفید است و چون از چرخه طبیعت خارج نمیشود لذا ضرر آن برای هوا و طبیعت بهمراتب کمتر از مواد آلی نفتی است.
منقل زغالی، گاز یا فر کدامیک؟ چه چیزهایی برای درست کردن یک کباب سریع و عالی نیاز دارید؟
شما برای پختوپز روزمره به اجاقگاز نیاز دارید، اما در آخر هفته یا مناسبتها برای درست کردن یک کباب دنده، مرغ و … کبابپزی که بتوان حرارت آن را تنظیم کرد، میتواند مفیدتر باشد. این درست است که اجاقگاز بهسرعت گرم و سرد میشود و همچنین تمیز کردن آن خیلی راحت به نظر میرسد اما حرارت اجاقگاز بهراحتی به حرارت منقل نمیرسد و این کار را برای کباب کردن دشوار میسازد. همچنین هزینه خرید و نگهداری اجاقگاز بسته به مدل، اندازه و … بسیار بالاتر از منقل میباشد. منقل زغالی حرارت زیادی تولید میکند و برای کباب کردن بسیار مناسب است. خیلی از انسانها معتقدند که طعم خوراک کبابی بر روی منقل خیلی بهتر بوده و هزینه کمتری نسبت به کبابپز گازی در پی دارد.
منقلهای ذغالی که عمومیترین مدلهای منقل مورداستفاده هستند از یک اسکلت فلزی ساختهشدهاند که میتوان طبق سفارش مشتریان عزیز آهنی یا استیل باشد. منقلهای تولیدی توسط مجموعه صنایع لعاب نیلگون را میتوان در ابعاد و طولهای مختلف ساخت ولی ابعاد استاندارد آنها در طول ۱۰۰، ۱۲۰، ۱۵۰، ۲۰۰ متری است و در عرض مختلف از جمله عرض استاندارد ۵۰ سانتیمتر و همچنین ارتفاع مختلف هست.
در خلال دورانی که ذکر شد. لعابکاری تنها بر اساس دانش تجربی صورت میگرفته است و هر کارخانه لعابکاری مطابق با دستور العمل های محرمانه خود که فقط در دست استادکاران بود کار میکرد و حتی اغلب این دستور العملها برای صاحبان آنها نیز بهطور کامل شناخته نشده بودند .
چرا از بور در تهیه لعاب توسط صنایع لعاب نیلگون استفاده میشود؟
امروزه اکثر کارخانجات لعابکاری، لعابها را از کمپانیهای ویژه خریداری نموده و با استفاده از روشهای از پیش تعیین شده از آنها استفاده میکنند .
در بین مواد معدنی که برای تولید و ساخت لعابها مورد استفاده قرار میگیرند ترکیبات بور از بیشترین اهمیت برخوردار میباشند. لعابهای جدید حاوی بیش از %۲۵ اسید بوریک میباشند. وجود این مقدار اکسید بور در لعابهای آستری و رویه این امکان را فراهم میسازد که دو لایه با یکدیگر و در درجه حرارت بین ۸۰۰ تا ۸۵۰ درجه سانتیگراد پخته شوند. از طرفی در درجه حرارتهای پایین در لعابهای محتوی بور، ایجاد پیوند مناسب بین سطح فلز و لعاب امکان پذیر است. چنین لعابهایی ایجاد سطوح سالم و بدون نقص را نیز، تضمین میکنند. وجود بور در لعاب بهطور قابل توجهی از بروز عیوبی که به گونه ای اجتناب ناپذیر در قطعات لعابکاری شده مشاهده می شوند، از قبیل لکههای ۱-خال ماری و ۲-تاول زدگی جلوگیری میکند .
در حال حاضر از اکسید بور تنها در ترکیب لعابهایی که نیاز به مقاومت بالا در برابر اسیدها دارند، مثل لعابهای مورد نیاز برای لوازم خانگی، با نسبتهای زیاد استفاده میشود.
فواید استفاده از لعاب
- آهن بهعنوان فلزی پایه همواره در معرض خطر خوردگی و زنگ زدن قرار دارد . از این رو استفاده از لعاب بهعنوان محافظی در برابر خوردگی بهاندازه کاربرد تزئینی آن ، منطقی تلقی میشود.
- علاوه بر آن لعاب چنان سطح مقاومی بر ظروف آهنی ایجاد مینماید که حتی در مجاورت تنشهای حرارتی نیز ، فلز را حفظ میکند .
- خواص و کیفیت لعاب بهطور مداوم بود و توسعه داده میشد و روشهای تعدیلشدهای در زمینه توسعه لعاب اشیاء آهنی و افزایش قدرت چسبندگی لعاب به فلز به کمک ناهموار نمودن سطح آن بر روشهای قبلی چیره گشتهاند.
- پلاستیکها و رنگها بهعنوان پوشش محافظ سطوح فلزی با لعاب در رقابت میباشند ، ولی با توجه به پایان یافتن ذخایر مواد آلی در آیندهای نهچندان دور ، نهایتاً لعاب نقش برتری را در حفاظت از سطوح فلزی خواهد داشت و صنایع مختلف اجباراً باید در توسعه صنعت لعاب جدیت بیشتری به خرج دهند.
- کیفیت ظاهری لعاب و همچنین امکان ایجاد نقصان در تقاضای مصرفکنندگان نسبت به عرضه ، بعید به نظر نمیرسد که تقاضا بهسوی محصولاتی با عمر طولانیتر متمایل گردد و در آن هنگام محصولات و قطعات لعابی نقش برتری ایفا خواهند کرد.